Piller ve Bataryalar
Modern elektronik cihazların, yüksek güç taleplerini daha yüksek verimlilikle ve kompakt bir biçimde karşılayabilmek üzere yüksek performanslı enerji depolama çözümleri ihtiyacını doğurmuştur. Günümüzde mükemmel güç yoğunlukları, hafif biçimleri ve şarj etme kapasiteleri nedeniyle lityum iyon (li-ion) piller bu amaca en iyi hizmet eden potansiyel olarak görülmektedir.
Öne çıkan ürünler
Micromeritics 3Flex BET Yüzey Alanı, Mikro Gözenek Boyutu ve Kimyasal Adsorpsiyon Karakterizasyon Sistemi
3Flex, adsorpsiyon, desorpsiyon ve buhar sorpsiyonu kapasitesi, fizisorpsiyon ve kemisorpsiyon arasında geçiş yapma esnekliği ile performansı ve güvenilirliği birleştirerek yüksek memnuniyet oranıyla liderliğini kanıtlamıştır.
Freeman Technology FT4 Powder Rheometer Toz Malzeme Karakterizasyon Sistemi
FT4 toz malzeme karakterizasyon sistemi, tozlarda akış karakterizasyonu (reolojisi) için geliştirilmiş, toz davranış karakterizasyon sistemi olarak da adlandırılan bir sistemdir.
Hiden Analytical HPR-40 DEMS Elektrokimyasal Gaz Analizi için Kütle Spektrometresi
Diferansiyel Elektrokimyasal Kütle Spektrometresi (DEMS), elektrokimyasal yarı hücre deneyini, kütle spektrometresi ile birleştiren analitik bir tekniktir. HPR-40 DEMS sistemi bu tekniği kullanarak gaz halindeki veya uçucu elektrokimyasal reaktanların, reaksiyon ara maddelerinin ve ürünlerin gerçek zamanlı olarak analiz edilmesini sağlar.
Micromeritics AutoPore V Cıvalı Porozimetre (MIP)
AutoPore V Serisi Civa Porozimetreleri, daha geniş bir gözenek boyutu dağılımını diğer yöntemlerden daha hızlı ve doğru bir şekilde belirleyebilir.
Hiden Analytical QGA 2.0 Gaz Analizörü
Hiden Analytical QGA 2.0, çok sevilen ve yaygın kullanılan öncülü QGA sisteminin performans ve kullanım kolaylığı bakımından iyileştirilmesiyle ortaya çıkmış yeni nesil gaz analizörüdür. Hafif, kullanıcı dostu ve çevreye duyarlı yeni tasarımıyla analiz ihtiyaçlarınız için güçlü ve eksiksiz çözümler sunuyor.
Piller ve Bataryalar Hakkında
Lityum-iyon (Li-ion) piller, yenilenebilir ve sürdürülebilir endüstriyel batarya çözümleri alanında önemli bir role sahip gelişmiş enerji depolama teknolojisine sahiptir.
Lityum-iyon (Li-ion) piller, dört ana bileşene sahiptir: anot, katot, ayırıcı ve elektrolit. Batarya yapısı içerisinde bulunan separatörler anot ve katodu mekanik olarak birbirinden ayırırken Li-ion içeren elektrolitin maksimum iyonik iletkenliğine de izin vermek üzere geliştirilmiş önemli bir bileşendir. Tasarımı ve performansı pilin kapasitesini, çevrim ömrünü ve güvenlik performansını doğrudan etkiler. Bu sebeple separatör malzemenin gözeneklilik yapısının belirlenmesi batarya performansı açısından önemlidir.
Elektrot malzemelerinin gözenekliliğini anlamak, doğru iyon erişilebilirliğini ve şarj hızını temin etmek için önemlidir. BET yüzey alanı, gözenek hacmi ve gözenek boyutu dağılımı, pil bileşenlerini optimize etmek üzere kullanılan önemli karakterizasyon yöntemleridir.
Elektrot malzemelerin hava geçirgenliği özelliğinin ölçülmesi, ıslak veya kuru sistemlerde homojen dağılımın ve boşluk doldurmanın optimize edilmesinde önemli bir rol oynar.
Elektrotları oluşturan toz ve çamursu yapıdaki malzemelerin reolojik özellikleri partiküller arası sürtünmenin kontrol edilerek elektrot bulamacındaki topakların ve mekanik kilitlenmenin azaltılmasını sağlayabilir.
Anot ve katot malzemelerde tap yoğunluğunun ölçümü paketleme kapasitesinin kontrol edilerek yüksek hacimsel enerji yoğunluğu elde edilmesi konusunda optimizasyonu sağlar. Katot malzemesinin gerçek yoğunluğunun ölçümü ise kurutma işleminin stabilitesinin, enerji yoğunluğunun ve genel performansın takibi için kullanılır.
Yoğun Bir Kongre Takviminin Ardından NanoTR 18'i Geride Bıraktık
Bu yıl Koç Üniversitesinde 18’incisi düzenlenen NanoTR’nin sonuna geldik. Standımızı bir an olsun yalnız bırakmayan ziyaretçilerimize teşekkür ederiz.
Webinar: Batarya Malzemelerinin Attension Kuvvet Tensiyometre Kullanılarak Optimize Edilmesi Ve Üretimde Verimin Arttırılması
Pil Üretim Sürecinizin Daha Verimli ve Optimal Yönetilebilmesinde Kuvvet Tensiyometri Yönteminin Rolünü Öğrenmek İçin 7 Şubat'taki Webinara Davetlisiniz
Yeni Micromeritics AccuPyc III 1350
Micromeritics’ten düzensiz şekilli katıların yoğunluk ölçümlerinde devrim niteliğinde bir yenilik!
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Micromeritics 3Flex Kurulumu
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tümleşik Araştırma Merkezi’nde Micromeritics 3Flex Yüzey Alanı cihaz kurulumunu ve kullanıcı eğitimini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.
İnci GS Yuasa Micromeritics AutoPore V 9600 Kurulumu
Türkiye'nin en büyük akü üreticisi konumunda olan İnci GS Yuasa’nın Manisa fabrikasındaki Ar-Ge biriminde Micromeritics AutoPore V 9600 kurulumunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.
ACHEMA
22 - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen ACHEMA 2022 - Uluslararası Kimya Mühendisliği ve İşleme Teknolojileri Fuarı'nda temsilcisi olduğumuz firmalarla bir araya gelme ve yeni teknolojileri inceleme fırsatı bulduk.